Reacția ANAD, după testarea antidoping de la Giurgiu: “În trei ani de zile nu a fost nicio solicitare!”

Cristi Balaj, președintele ANAD a vorbit despre testarea antidoping de la meciul dintre FCSB și CS U Craiova.

Meciul dintre FCSB şi Universitatea Craiova, din etapa a 29-a a Ligii 1, disputat la Giurgiu, s-a terminat cu scorul de 0-0.

Universitatea Craiova a ratat un penalty prin Cicâldău, în minutul 62, iar FCSB a avut primul şut pe spaţiul porţii în minutul 85, prin Florin Tănase.

La finalul jocului de la Giurgiu, nu mai puţin de 6 jucători s-au prezentat la controlul antidoping, cerut de către oaspeţi în urmă cu mai multe zile.

Cristi Balaj, președintele ANAD a declarat că de trei ani de zile niciun club din fotbalul românesc nu a mai cerut teste de urină. Fostul arbitru, Cristi Balaj spune că cei de la CS U Craiova sunt singurii care au cerute teste de sânge în ultimii trei ani de zile. Cristi Balaj a dezvăluit că în aproximativ trei săptămâni vor fi gata rezultatele.

“Au luat probe de urină şi de sânge de la câte trei jucători de la fiecare echipă. De data aceasta, da, a fost şi ofiţerul de teste antidoping pentru sânge.

fcsb craiova11

M-am uitat în statistică şi prefer doar să v-o prezint, nu să o comentez. Concluziile le trag oamenii care află. În 2017, în sportul românesc, deci nu neapărat la fotbal, cluburile au făcut 12 comenzi pentru teste de urină. Iar în anii 2018, 2019 şi 2020 nicio solicitare! În 2021, Universitatea Craiova a cerut acum, când solicitarea a venit şi pentru sânge.

Am mai spus, dacă se analizează doar pentru urină, costă 1.611 lei. Acum s-au cerut teste pentru urină şi pentru sânge, iar suma exactă e 4.850 de lei pentru un jucător, deci aproape 6.000 de euro în total pentru cei şase jucători.

craiova fcsb1

În condiţiile pandemice, conform prevederile la nivel mondial, laboratoarele au obligaţia să ţină două săptămâni flacoanele în camera-frig fără să se atingă de ele.

Apoi are loc procesul de analiză, iar rezultatele sunt aflate după aproximativ trei săptâmâni, timp în care sunt gata şi cele de urină, şi cele de sânge a declarat Cristi Balaj pentru Digi Sport.

balaj
Cristi Balaj

În urma rezultatului meciului de aseară, FCSB rămâne în continuare lider în Liga 1, cu 64 de puncte acumulate în urma celor 29 de meciuri disputate până acum.

De cealaltă parte, Universitatea Craiova se află în continuare pe locul 3 în Liga 1, cu 57 de puncte adunate în cele 29 de partide jucate în campionat.

Citește și Cine sunt jucătorii chemaţi la controlul antidoping, după FCSB – Craiova! Cât îl costă testele pe Mihai Rotaru