Răzvan Lucescu a fost protagonistul unui material special realizat de UEFA pentru magazinul Europa League. Antrenorul lui PAOK Salonic a descris atmosfera creată de fanii echipei sale, dar a vorbit şi despre obiectivul imens pe care trebuie să îl îndeplinească în acest sezon.

Primit cu reticenţă de fanii lui PAOK la începutul sezonului trecut, Răzvan Lucescu a devenit în scurt timp iubit de ultraşii echipei din Salonic. Câştigarea Cupei Greciei, parcursul perfect din camionat şi faptul că a apărat cu fiecare ocazie clubul după scandalurile din sezonul trecut l-au făcut să fie mai mult decât respectat la PAOK. La rândul său, Lucescu a înţeles perfect starea de spirit din jurul echipei sale.

View this post on Instagram

#PAOK #football #TheGeneral

A post shared by PAOK FC (@paok_fc) on

„PAOK este un club special, este un club cu o energie sentimentală incredibilă. Mult mai mult decât pasiune, mult mai mult, nu poate fi explicat. Pe unde mergi, pe unde calci, pe unde ajungi simţi că ai o răspundere imensă. Simţi că eşti înconjurat şi susţinut de foarte multă lume, o masă imensă de suporteri care trăieşte doar pentru victorie. În acelaşi timp, dacă e un rezultat negativ, este foarte greu de trăit acel moment. Se simte până în străfundul sufletului dezamăgirea, amărăciunea tuturor care susţin această echipă. Este ceva la care nu te aştepţi şi nu poţi înţelege decât dacă eşti aici, la acest club” – a povestit Lucescu.

Răzvan Lucescu are un obiectiv clar în acest sezon: trebuie să câştige titlul, Cupa Greciei şi să obţină calificarea în primăvara europeană.

„PAOK nu a câştigat titlul de 33 de ani, deci aşteptările sunt imense, sunt uriaşe. Presiunea este foarte mare, sunt pe stradă persoane care ne opresc şi ne spun că nu au trăit niciodată bucuria câştigării unui titlu şi îşi doresc foarte mult. Sunt persoane care spun că sunt în vârstă şi vor să vadă un titlu pe care echipa îl câştigă, deci este o presiune mare asupra noastră”

După ce a pierdut surprinzător pe propriul teren, 0-2 cu Mol Vidi, PAOK merge joi în Ungaria pentru revanşa care să o apropie de primăvara europeană din Europa League. Duelul dintre Mol Vidi şi PAOK se va disputa la ora 20.05.