Răzvan Lucescu, antrenorul celor de PAOK Salonic, a împlinit 50 de ani!

Echipa pe care românul o antrenează este foarte aproape să realizeze o performanță uriașă. PAOK a câștigat în ultima etapă derby-ul cu Olympiakos Pireu, scor 3-1, și s-a distanțat la nouă puncte în clasamentul din Grecia.

Fiul lui Mircea Lucescu s-a născut pe data de 17 februarie 1969. El și-a început cariera de fotbalist la clubul de juniori al lui Dinamo și a continuat tot ca junior la Sportul Studențesc. În cariera profesionistă, Răzvan a jucat pentru echipe precum Rapid, FC Brașov sau FC Național.

”Juniorul” a luat-o pe urmele tatălui său și a și-a început cariera de antrenor în anul 2003. El a trecut pe banca fostelor cluburi pentru care a jucat- FC Brașov și Rapid. El a cucerit Cupa României cu formația din Giulești și a ajuns în sferturile de finală ale Cupei UEFA, competiție în care a fost eliminat de Steaua.

Răzvan a devenit selecționerul Echipei Naționale de Fotbal în perioada 2009-2011. În străinătate el le-a antrenat pe El Jaish SC, Xanthi, iar acum atinge apogeul carierei sale. PAOK, echipa pe care o antrenează nu a mai câștigat titlul în Grecia din anul 1985, iar Răzvan și elevii săi sunt foarte aproape să realizeze marea performanță.

Antrenorul român s-a autocaracterizat într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor. Acesta a vorbit despre cum s-a simțit în ultimii 30 de ani:

  • „Băiat bun, bine, tot timpul am fost băiat bun, cu suflet bun. Și aș adăuga: un băiat bun care credea că știe multe și era foarte naiv. Și care avea enorm, enorm de mult de învățat. Adică, un fraier!” (20 ani)
  • „Eram deja tată a doi copii, aveam o familie frumoasă și aș putea să spun că învățasem să fiu un pic mai responsabil. Eram deja preocupat de ce aș putea să fac mai departe. Am avut o carieră nu spectaculoasă, nu proastă, am avut mereu ceva de demonstrat. La 32 de ani am decis să renunț la fotbal și să-mi pregătesc viitorul, ori pe parte managerială, ori pe parte de antrenorat, alegând în cele din urmă să continuu a doua variantă.” (30 ani)
  • „Eram ambițios și luptător.” (40 ani)
  • „Sunt ambițios, luptător și echilibrat.” (50 ani)