Performanţa reuşită de Răzvan Lucescu în Grecia, unde a reuşit eventul cu PAOK Salonic, nu a trecut neobservată nici în presa din Italia. Antrenorul român, neînvins în campionat cu echipa sa, a fost protagonistul unui interviu amplu în Gazzetta dello Sport.

Italienii au vorbit despre performanţa ‘eroului din Grecia’ şi i-au amintit antrenorului român că Antonio Conte, cu Juventus, a fost ultimul antrenor care a câştigat un titlu fără înfrângere într-un campionat din Europa.

„Sunt situaţii diferite, campionate diferite, nu se pot face comparaţii. Un singur lucru poate să fie similar: mentalitatea învingătoare. Pentru că oriunde ai fi, nu este uşor să câştigi” – a explicat Lucescu.

Antrenorul român în vârstă de 50 de ani a explicat şi motivele pentru care a fost influenţat de stilul tatălui său, Mircea Lucescu: „Am luat de la el filosofia. L-am văzut lucrând, l-am ascultat încă de când eram copil, fără cele spuse de el nu aş fi crescut aşa. Nu puteam să nu învăţ atâtea. Fiindcă nu poţi să nu evoluezi, să te înnoieşti şi să studiezi, astăzi cred că nu putem să ignorăm trei puncte de referinţă: Guardiola, Klopp şi Allegri. Pe Allegri îl admir pentru felul în care ştie să gestioneze toate momentele unei echipe” – a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a explicat şi felul în care a curs sezonul istoric încheiat de PAOK fără înfrângere în Superliga Greciei: „Noi am câştigat campionatul şi în sezonul trecut. Am fost penalizaţi cu nouă puncte şi cu încă două pentru sezonul acesta. Ştiam că orice pas greşit, plecând de la -2 puncte ne poate duce la patru puncte în urma primului loc. A fost o nedreptate enormă, dar asta ne-a dat o şi mai mare dorinţă de victorie. Am fost puternici şi, după a cincea victorie consecutivă, ne-am dat seama că suntem pe drumul spre un rezultat mare”

PAOK Salonic a obţinut primul event din istoria clubului. Campioni neînvinşi în Grecia, oamenii lui Răzvan Lucescu vor participa în turul trei preliminar din UEFA Champions League.