Răzvan Lucescu, idol la Salonic. “După primele meciuri aruncau cu roşii!”

Răzvan Lucescu a trecut în mai puţin de doi ani de la statutul de persoană nedorită la cel de idol al suporterilor din Salonic. Proaspăt campion cu PAOK, antrenorul român se gândeşte acum la primul event din istoria clubului.

Numele lui Răzvan Lucescu a fost scandat de fanii lui PAOK la sărbătoarea colosală care a urmat meciului cu Levadiakos. Românul apreciază susţinerea fanilor, însă nu uită că a avut de parcurs un drum dificil la Salonic. Ajuns la PAOK la începutul sezonului trecut, după o perioadă de pregătire complet ratată, Lucescu a avut nevoie de timp pentru a câştiga încrederea şi respectul suporterilor.

“E foarte plăcut să auzi asta, însă nu mă simt în largul meu, ca să fiu sincer. Da, e frumos, înseamnă că am transmis ceva pozitiv, că lumea mă apreciază, mă respectă. Dar nu uit nici primele meciuri, când eram contestați, când s-a aruncat cu mere și cu roșii în autocar. Sau noaptea după ce ne-am întors din Suedia, de la Ostersund, după ce de-abia fusesem instalat ca antrenor și-am fost scoși pe o poartă secundară ca să fim scăpați de furia oamenilor. Apoi, pesimismul privind aducerea mea ca antrenor la Salonic, dar împreună cu un staff tehnic fabulos, de o mare profesionalitate și onestitate, ne-am făcut respectați. Și mulțumim jucătorilor că au înțeles modul nostru de muncă și că au avut încredere în noi” – a declarat Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

Lucescu nu a avut timp să savureze succesul istoric obţinut cu PAOK în Superliga Greciei. Joi, echipa sa va juca returul semifinalei de Cupă cu Asteras Tripolis. În finală îi aşteaptă cel mai probabil, AEK Atena, la fel ca şi în sezonul trecut, atunci când PAOK a câştigat trofeul. După meci, Lucescu a petrecut trei sferturi de oră la vestiare cu patronul Savvidis, discutând despre viitorul imediat al echipei.

“El și după 3-0 ne-a ținut o ședință, criticându-ne, dar încheind discuția frumos și cu zâmbete. La el nu există relaxare. Ședințe, presiune, asta e ideea lui. Nu e simplu. Dar am ajuns să pricep, în sufletul meu m-am simțit nedreptățit la început, apoi am început să pricep: „Mă, e normal, el m-a adus să câștig. Altfel, pa și la revedere!”. Culmea e că mă ajută cu presiunea asta, știe și să vină să mă îmbrățișeze. Există un mix între noi. Am refuzat orice contact, mai am un an de contract, am și-o clauză. Nu e în capul meu ideea de a pleca. Sunt om al lui PAOK și atât, focusat doar aici” – a explicat Răzvan Lucescu relaţia cu Ivan Savvidis.

26 de victorii şi trei remize este bilanţul lui PAOK Salonic înaintea ultimei etape din Superliga Greciei. Dacă va termina sezonul fără înfrângere, Lucescu va egala o performanţă reuşită o singură dată în istoria campionatului de Panathinaikos, în 1964. În ultima etapă, PAOK va juca în deplasare cu PAS Giannina.