Răzvan Lucescu ia presiunea de pe umerii lui Ianis Hagi: “Bravo lui că reuşeşte!”

Sursă foto: Profimedia Images

Răzvan Lucescu a vorbit despre reuşita lui Ianis Hagi, campion în Scoţia cu Rangers şi protagonist în UEFA Europa League.

Cel mai titrat antrenor român al ultimului deceniu ştie cel mai bine cum este să evoluezi în carieră sub presiunea unui nume uriaş. Lucescu l-a lăudat pe Ianis Hagi, însă crede că tânărul internaţional trebuie ferit de comparaţiile cu tatăl său.

„Nu cred că Ianis a adus titlul la Rangers. Nu îmi plac cuvintele pompoase. Fotbalul este un sport colectiv, de echipă, se câștigă și se pierde împreună. Ianis este un jucător de talent, un jucător care trăiește o mică dramă pentru că are această presiune uriașă venită de la media, dintre suporteri pentru că este băiatul lui Gică Hagi și este comparat cu el. Are dreptul la a-și face propria lui carieră fără să fie analizat și comparat cu tatăl lui. Bravo lui că reușește să treacă de aceste probleme și să câștige lucruri importante”, a spus Răzvan Lucescu pentru Pro Sport.

Ianis Hagi a jucat în 37 de meciuri pentru Rangers în sezonul 2020 – 2021, dintre care 9 în Europa League și 2 în League Cup, a dat 7 goluri și a oferit 12 pase decisive.

Rangers l-a transferat definitiv pe mijlocaşul român pentru 3,5 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Stanciu, gol de generic cu Rangers! Ianis Hagi s-a revanşat cu o pasă decisivă