Răzvan Burleanu vrea introducerea sistemului de arbitraj video în Liga 1

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vrea să schimbe total fața arbitrajului românesc. Burleanu va discuta cu șeful Comisiei Centrale de Arbitri, grecul Kyros Vassaras, și nu ar fi exclus ca din sezonul viitor al Ligii 1 să fie introdus sistemul de arbitraj video (VAR).

Am o întâlnire planificată cu Vasarras, după care vom lua o decizie. Analizăm pe tot ce s-a întâmplat în Liga 1. Trebuie să ne uităm la sezonul precedent, să vedem ce trebuie făcut. Am vrea să avem capacitatea, ca Federație, să investim mai mult în arbitraj. Primim de la UEFA 150.000 de euro, dar cheltuielile noastre sunt de peste 350.000 de euro, iar Liga Profesionistă nu contribuie cu nimic. Fără investiții nu putem face nimic. Poate că ar trebui să introducem arbitri adiționali. Hai să vedem dacă nu ar trebui să implementăm VAR. După calculele pe care noi le-am făcut, cheltuielile cu VAR sunt mai mici decât s-a spus inițial“, a spus Burleanu la Sport Total FM.

Vassaras

Răzvan Burleanu nu ia în calcul demiterea șefului arbitrilor, chiar dacă Vassaras este cel mai contestat personaj din arbitrajul românesc. Rămas moștenire de la Mircea Sandu, grecul va rămâne șeful “fluierașilor” cel puțin încă un sezon.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, s-a declarat în favoarea implementării sistemului de arbitraj video în Liga 1. Tehnologia VAR și-a dovedit utilitatea la Cupa Mondială din Rusia și va fi introdusă în mai multe campionate din Europa (Spania, Italia, Germania).