Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este convins că echipa națională a României ar fi ajuns în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Burleanu consideră că nivelul competiției din Rusia nu este unul ridicat, iar favoritele nu și-au respectat statutul.

Mă simt ca orice suporter în ultimii 20 de ani, normal că există un regret că nu suntem şi noi la Cupa Mondială, mai ales că asta e misiunea pe care o ai zi de zi. Să ajungi la turneele finale, ăsta e obiectivul fiecărei federaţii. Cu siguranţă, echipa naţională a României ar fi avut loc la Cupa Mondială. Dacă ar fi fost acolo, România ar fi avut şanse foarte mari să iasă din faza grupelor. Cel puţin cum arată azi competiţia. Este o realitate faptul că nivelul Cupei Mondiale nu este foarte înalt pentru că jucătorii sunt foarte obosiţi. Mă aştept ca ediţia din 2022, care se va desfăşura iarna, în Qatar, să ne arate o altă faţă, pentru că jucătorii vor fi la capacitatea lor maximă„, a spus Burleanu, potrivit DigiSport.

Șeful FRF este dezamăgit de faptul că echipele naționale care au în componență jucători de clasă mondială nu au înregistrat rezultate bune.

Înainte de începerea Cupei Mondiale, Germania era favorita mea. Dar am văzut că echipele mari nu au început foarte bine. Aseară am văzut şi Argentina, care s-a încurcat cu Croaţia şi a pierdut cu 3-0. Astfel că se pare că echipele favorite nu au început prea bine competiţia. Dar meciurile din optimile de finală vor fi mai relevante şi din punct de vedere fotbalistic. Surpriza este Islanda, de asemenea meciuri bune a făcut şi Peru„, a mai declarat Răzvan Burleanu.