Răzvan Burleanu şi-a reafirmat sprijinul pentru Cosmin Contra cu două meciuri înainte de finalul preliminariilor EURO 2020. Preşedintele FRF a comentat şi episodul petrecut la meciul cu Norvegia, atunci când selecţionerul l-a înjurat pe George Puşcaş.

Burleanu a cauţionat gestul lui Contra şi l-a pus pe seama temperamentului vulcanic al selecţionerului. Preşedintele FRF i-a catalogat drept ipocriţi pe cei care l-au criticat pe Contra din acest punct de vedere.

„Referitor la acea reacţie, cred că foarte mulţi dintre foştii lui colegi au fost cam ipocriţi, în sensul că îl ştiau foarte bine pe Contra de când era jucător şi cu siguranţă şi-l amintesc foarte bine, care era stilul lui de joc, dar şi de relaţionare. Am luat şi eu parte la discuţia dintre el şi George Puşcaş, toată această situaţie s-a calmat la nivelul vestiarului. Totuşi, să nu fim ipocriţi, totuşi îl cunoaştem pe Cosmin, ştim cât este de vulcanic şi ştim în acelaşi timp ce se întâmplă pe un teren de fotbal” – a declarat Burleanu.

Burleanu este optimist în privinţa şanselor tricolorilor la calificare şi a evitat să vorbească despre posibila înlocuire a lui Contra la finalul campaniei.

„Cu siguranţă este la îndemâna noastră, trebuie să câştigăm cu Suedia şi dacă vom reuşi să câştigăm acest meci capital pentru noi, cu siguranţă nu vom pierde în Spania şi ne vom califica. V-aş invita să fim pozitivi, avem şanse mari de a ne califica. În acelaşi timp, să vă obişnuiţi cu o manieră de lucru la nivelul Federaţiei, că atât timp cât ai un antrenor sub contract nu vei avea nicio discuţie cu un alt antrenor” – a încheiat Burleanu.

Naţionala mai are două meciuri de disputat în campania de calificare la EURO 2020, chiar cu ocupantele primelor două locuri din grupă.

România – Suedia, 15 noiembrie, ora 21:45, Arena Națională (București)
Spania – România, 18 noiembrie, ora 21:45, Wanda Metropolitano (Madrid)