RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Răzvan Burleanu anunță schimbări în programul Ligii a 2-a! „Mai puține meciuri”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că actualul sezon din Liga a 2-a nu poate fi încheiat în formatul actual, având în vedere termenele stabilite de UEFA. Prin urmare, vor fi mai puține meciuri, cel mai probabil în sistem play-off/play-out.

După 23 de runde din Liga a 2-a, UTA Arad este lider autoritar, cu un avans de 11 puncte față de CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele.

În momentul de faţă, dacă nu vom avea un feedback pozitiv din partea staff-urilor fiecărei echipe din Liga 1 şi Liga a 2-a, nu vom putea să începem înainte de 13 iunie. Ne-ar fi foarte util să începem pe 15 mai antrenamentele, fiindcă pe 25 mai trebuie să comunicăm către UEFA calendarul pe care îl propunem pentru reluarea competiţiilor interne.

Sunt două scenarii: unul depinde de UEFA, altul depinde de FRF: 1. Avem nevoie de o modificare a termenului de 20 iulie din partea UEFA, termen la care trebuie să comunicăm echipele care participă în competiţiile europene. 2. Ar trebui să identificăm o variantă de finalizare a Ligii 1 şi/sau Cupei României cu mai puţine meciuri.

Când mă refer la acest ultim scenariu, acesta are mari şanse de a fi aplicat, de exemplu, pentru Liga a 2-a, unde, în mod normal, ar mai fi 14 etape, ceea ce este foarte mult pentru o perioadă scurtă de timp, fiindcă presupune câte două meciuri în fiecare săptămână„, a spus Răzvan Burleanu pentru Digi 24.

razvan-burleanu

CITEȘTE ȘI -> Avertismentul lui Răzvan Burleanu. “Dacă nu vom începe la 13 iunie, nu vom reuși să terminăm campionatul”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare