Războiul a ajuns la Cupa Mondială. Gest provocator făcut de șeful fotbalului ucrainean în Parlament!

Cupa Mondială din Rusia este ocazia perfectă pentru a readuce în prim-plan probleme vechi de ordin politic! Ucrainenii, aflați într-un conflict sângeros cu separatiștii proruși au preluat din zbor “Cazul Vukojevic – Vida”. La fel s-a întâmplat și în grupe, după scandalul iscat de gestul elvețienilor de origine albaneză Shaqiri și Xhaka, la meciul cu Serbia. 

Croația s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a eliminat Rusia. După meci, scouterul croat Ognjen Vukojevici și fundașul Domagoj Vida, foști jucători la Dinamo Kiev, au dedicat victoria Ucrainei și fostului lor club: Slava Ukraini – Glorie Ucrainei.

CITEȘTE și 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Franța – Belgia, prima semifinală de la Cupa Mondială

Mesajul, considerat politic de FIFA, a dus la amendarea acestora. Federația croată a luat decizia de a-l înlătura pe primul de la echipa națională.

Scandalul a căpătat imediat amploare. Zeci de mii de ucraineni au luat cu asalt pagina FIFA. Aproape 100.000 de oameni au notat cu o stea pagina, ceea ce a determinat forul mondial să scoată opțiunea!

Însuși președintele Federației Ucrainene de Fotbal, Andrei Pavelko, cel care este și deputat, a venit în Parlament îmbrăcat în tricoul Croației.

 

Îi mulțumim lui Vukojevic. Îi vom plăti noi amenda dată de FIFA. Îi oferim și un post în federația noastră“, a spus Pavelko în Parlament.

Domagoj Vida scăpase cu avertisment, dar fundașul Croației a postat un mesaj extrem de dur. Pe lângă “Glorie Ucrainei”, acesta strigă “Arzi, Belgrad!”, cu referire la conflictul istoric dintre sârbi și croați.

Nu este prima dată, când fotbalul este instrument politic la Cupa Mondială. În grupe, după ce Elveția a învins Serbia, Shaqiri și Xhaka, ambii albanezi kosovari la origine, au imitat vulturul de pe drapelul Albaniei.