Răspunsul UEFA pentru Gică Hagi. “Se păstrează solidaritatea și piramida fotbalului”

UEFA a adoptat o poziție oficială față de acuzațiile formulate de către Gică Hagi. ‘Regele’ susține că anumite campionate din Europa sunt avantajate de UEFA, iar România ar trebui să aibă echipe calificate direct în grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa.

Hagi îşi doreşte ca formaţia care va câştiga campionatul să meargă direct în grupele Ligii Campionilor, iar cea clasată pe locul doi în Liga 1 să joace direct în grupele Europa League. Demersul fostului internațional vizează creșterea competitivității și a sprijinului financiar pentru fotbalul românesc.

Champions League Europa League

Formatul competiţiilor UEFA şi lista de acces a cluburilor pentru perioada 2018-2021 au fost rezultatul unui proces de consultare amănunțită cu toți actorii din fotbal, inclusiv cu toate cele 55 de asociații naționale, cluburi și ligi.

Reformele pentru ciclul 2018-2021 au arătat cum competițiile noastre de cluburi funcţionează încât să se păstreze următoarele principii:

  • Au fost reținute drepturile tuturor asociațiilor și cluburilor de a concura în competiţia de elită a cupelor europene.
  • Se păstrează solidaritatea și piramida fotbalului, precum și modelul european de calificare.
  • Formatul și sistemul adoptate produc mai mulți bani pentru cluburi“, a fost răspunsul UEFA, potrivit Gazetei Sporturilor.

În sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor, câștigătoarea Ligii 1 va intra încă din primul tur preliminar. Astfel, va trebui să treacă de patru adversari pentru a ajunge în grupe.

Domnilor, suntem o ţară care a avut reprezentante în Europa de când ne ştim noi. Echipele din Spania, Germania, Anglia, care sunt puteri ale fotbalului, au patru echipe! Patru! Noi cerem una! Campioana trebuie să se ducă direct în Champions League. Locul doi, în Europa League, ca să putem deveni şi noi competitivi. Mi-am spus o părere de-a mea despre fotbalul românesc, pentru că dacă noi nu ne batem, atunci ei nu ne dau nimic. Pentru mine e discriminare. Să iasă cineva la TV să-mi spună de ce nu e discriminare. Eu am fost coleg cu ei, am fost egal cu ei. De ce România, care a avut câştigătoare de Cupa Campionilor şi Supercupa Europei, nu are echipă în grupele Ligii Campionilor?“, a spus Gică Hagi.