Primăria Capitalei a anunțat marți motivele pentru care a încheiat un protocol cu clubul de fotbal FCSB privind mentenanța gazonului Arenei Naționale. Municipalitatea susține că FCSB este principalul solicitant pentru închirierea stadionului, iar Primăria a acceptat înțelegerea în schimbul compensării sumelor aferente închirierii arenei. 

Conform unor dezvăluiri făcute de către jurnalistul Cătălin Tolontan, FCSB a încheiat un contract cu Primăria Capitalei fără o procedură de achiziție publică, procedură impusă de lege.

Primăria Municipiului Bucureşti dezmite categoric informaţiile apărute în spaţiul public, legate de protocolul încheiat cu FCSB care are că obiect mentenanţă gazonului Arenei Naţionale. Dat fiind faptul că Arena Naţională este singurul stadion realizat la standarde europene care funcţionează conform cerinţelor UEFA şi din dorinţa de a nu periclita programul de joc al echipelor de club şi a echipei naţionale, cele două părţi, respectiv Municipiul Bucureşti şi SC Fotbal Club FCSB SĂ au încheiat acest protocol. Astfel, în urma acestui protocol, Municipiul Bucureşti transferă obligaţia de întreţinere a suprafeţei de gazon către SC Fotbal Club FCSB SĂ în schimbul compensării sumelor aferente închirierii stadionului„, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Primăria Capitalei susține că nu a fost înregistrat niciun prejudiciu financiar, ci s-au realizat economii. În sprijinul afirmaţiei, reprezentanţii municipalităţii prezintă un tabel cu preţurile practicate de compania UTI şi preţurile practicate după semnarea protocolului cu FCSB.

După cum se poate observa, în această comparaţie reiese diferenţa clară de preţ, respectiv o reducere a cheltuielilor privind activităţile necesare menţinerii unei suprafeţe de joc optime. În contractul cu SC UTI SA, preţul unitar al aceloraşi activităţi a fost cel puţin dublu în comparaţie cu preţurile unitare detaliate în situaţiile de lucrări ataşate documentaţiilor de compensare a plăţilor de către FCSB„, se mai arată în documentul publicat de Primăria Capitalei.

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a afirmat că nu cunoaște obiectul contractului dintre FCSB și Primăria Capitalei în ceea ce privește mentenanța gazonului de pe Arena Națională. Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, este fina lui Becali.