Conflict deschis între doi foști colegi la echipa națională a României! Selecționerul Cosmin Contra a răspuns acuzelor formulate de către Gică Hagi, antrenorul echipei FC Viitorul, privind modul în care sunt convocați jucătorii la reprezentativa de seniori. Contra s-a declarat șocat de afirmațiile făcute de către fostul decar al ‘tricolorilor’.

Contra a anunțat lotul preliminar al echipei naționale pentru meciurile amicale cu Finlanda și Chile, iar ‘Regele’ este nemulțumit de faptul că Viitorul are un singur jucător convocat la reprezentativa de seniori, Alexandru Cicâldău, în timp ce Ianis Hagi, Cristi Ganea sau Bogdan Țîru nu au fost luați în calcul.

E treaba lui şi eu nu vreau să intru în polemici cu el, să ne bălăcărim prin presă. Eu am vrut să dau continuitate la echipa naţională pentru meciurile din Liga Naţiunilor, de aceea, pe postul lui Ianis Hagi, i-am convocat pe Stanciu şi pe Budescu, care erau la lot, care au jucat, care au avut rezultate. Budescu e cel mai bun număr 10 din România, a jucat bine la echipa naţională. Stanciu joacă, e cel mai bun la echipa lui de club, în Cehia. Din punctul meu de vedere, ca antrenor, cei doi sunt în acest moment peste Ianis Hagi. El este în atenţia noastră, l-am monitorizat mereu. A avut evoluţii foarte bune la început, când a revenit la Viitorul, dar a avut şi unele prestaţii mai puţin reuşite în unele partide. Noi îl urmărim şi poate oricând să ajungă la echipa naţională, chiar şi acum, dacă s-ar întâmpla ceva cu un jucător.

Ganea este suspendat pentru meciurile oficiale din luna septembrie, dar nu se ştiu aceste lucruri. Iar eu trebuie să găsesc o alternativă. Eu îl ştiu pe Ganea. El a fost la echipa naţională, a jucat, dar în unele meciuri a avut de suferit împotriva unor adversari, ca joc. A fost mutat în sistemul lui Gică Hagi pe trei posturi. Niciodată nu a jucat fundaş stânga.

Din punctul meu de vedere, ca antrenor, Nedelcearu este în acest moment peste Țîru. OK, a avut acele derapaje, a trecut peste ele, iar acum este unul dintre cei mai buni oameni la echipa sa de club, în Rusia. Joacă meci de meci, Țîru a fost accidentat, suspendat. Sunt lucruri care se evaluează. Nu se fac convocările aşa, pe la spate, cum a spus el„, a spus Contra pentru Gazeta Sporturilor.

Selecționerul echipei naționale este deranjat de faptul că Gică Hagi nu a discutat direct cu el despre nemulțumirile privind jucătorii convocați.

Mi se părea mult mai corect ca Hagi să încerce să vorbească cu mine, să mă sune, să discutăm, nu să mă atace aşa, furibund, în presă, într-o conferinţă de presă. Dacă ştie el cine e în spatele meu şi cine mă influenţează, să spună, să aducă probe. Dar el ştie foarte bine cum sunt eu. L-am respectat mereu pe Gică Hagi şi o să-l respect, dar acest atac frontal care a venit înainte de Liga Naţiunilor mă pune pe gânduriFiecare antrenor are viziunea lui, eu aşa văd lucrurile în acest moment. Mie îmi plac anumite calităţi la un jucător, lui Hagi îl place altceva„, a mai spus Cosmin Contra.