De ce meciul Poli Iași – CFR Cluj, din Cupa României, se va disputa în Gruia

Președintele grupării Poli Iași, Ciprian Paraschiv, le-a răspuns suporterilor moldoveni care au contestat decizia ca meciul cu CFR Cluj din Cupa României să se dispute în Gruia, și nu în Copou, așa cum era stabilit inițial.

Oficialii campioanei en-titre au cerut ca meciul din șaisprezecimile Cupei României, cu Poli Iași, să se dispute în Ardeal, deoarece acesta este programat să se dispute între două partide din Europa League, cu AS Roma și ȚSKA Sofia.

Vom lupta pentru o calificare în primăvara europeană și pentru a îmbunătăți coeficientul țării, iar gestul întregii familii a Politehnicii Iași, de a scuti echipa noastră de o deplasare lungă în Copou, este unul de aplaudat, un gest de fair-play care ar trebui urmat de toți cei implicați în fotbalul românesc“, a fost explicația conducerii CFR-ului, potrivit Gazetei.

asromacfrcluj

Ultrașii echipei moldave l-au acuzat pe președintele clubului a cedat prea ușor doleanțelor venite de la Cluj.

Pentru acei suporteri nemulțumiți, deși majoritatea au apreciat, este un gest de decență, de fair-play pentru fotbalul românesc. Dacă Iașiul a avut șansa să joace o dată în istorie în Europa, venind atunci de pe locul 7 în campionat, s-a datorat și faptului că echipe precum CFR, FCSB, Dinamo au contribuit anterior la creșterea coeficientului de țară. Acum, CFR este singura echipă ce ne reprezintă în plan internațional și ne dorim cu toții ca ea să acceadă în primăvara europeană. Pentru România!“, a declarat Paraschiv, potrivit Gazetei.

Ciprian Paraschiv

Meciul CFR Cluj – Poli Iași, din 16-imile Cupei României va avea loc la data de 28 noiembrie, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, din Gruia.

Citește și – În ce echipament vor evolua “tricolorii”, contra Irlandei de Nord. Câți fani vor fi pe Windsor Park