Răspunsul celor de la LPF în scandalul de dopaj de la Astra Giurgiu: “Asta am înțeles de la avocați!”

Trei jucători de la Astra Giurgiu sunt acuzați că au apelat la un tratament interzis de Agenția Mondială Anti-Doping, astfel că au fost suspendați!

După ce Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost acuzați că au apelat la o terapie interzisă de ANAD, aceștia au pierdut dreptul deocamdată de a mai juca fotbal. ANAD a deschis o anchetă deoarece cei trei fotbaliști ar fi apelat la o terapie intravenoasă prin care și-ar fi administrat peste 100 ml de vitamine și minerale în corp, lucru interzis de WADA.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că cei trei fotbaliști ai Astrei Giurgiu riscă până la doi ani de suspendare a activității sportive. Oficialul LPF-ului a spus însă că este prematur să se pună în discuție excluderea echipei patronate de Ioan Nicolae din Liga 1.

justin stefan lpf

“Vedem ce se întâmplă la Astra. I-am rugat pe avocați să-mi prezinte situația. Există niște comisii care funcționează la ANAD. Dosarul e la prima instanță momentan. În funcție de deciziile primite de jucători, vom vedea ce vom hotărî. Din ce am înțeles de la avocați, jucătorii riscă până la doi ani de suspendare. 

astra-giurgiu

Probabil că vor contesta o decizie negativă până vor ajunge la TAS. Așa că e prematur să vorbim despre excluderea Astrei. Chiar dacă s-ar pune problema unui eventual litigiu, și Astra va putea să se apere, deci nu putem vorbi acum despre acest lucru”, a declarat secretarul general al LPF, potrivit PRO X.

Cei trei fotbaliști de la Astra Giurgiu sunt anchetați pentru dopaj și li s-a interzis chiar să participe la antrenamentele echipei până la finalizarea dosarului. Fosta campioană a României riscă chiar excluderea din campionat, în cazul în care se dovedește că Alexandru Ionuță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai sunt vinovați.

Citește și Gigi Becali a anunțat cine va ține echipa în spate după plecarea lui Man: “Îi fac și 35.000 de euro salariul!”