RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Realitatea Sportivă, confirmată de Rapid! Un nou acționar în Giulești

UPDATE: Rapidiștii au confirmat preluarea de către Liviu Goncea a 48% din acțiunile clubului din Giulești.

Inițiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta.

Astfel, odată cu finalizarea discuțiilor, a fost parafată tranzacția de preluare a unei părți semnificative din acțiunile clubului.

Urmare a acestei tranzacții, structura acționariatului FC Rapid 1923 se prezinta astfel:

  •  Casazela Rapid Ltd. (reprezentată de domnul Victor Angelescu) – 49%
  •  Liviu Goncea – 48%
  •  Asociația Academia Rapid – 3%

Om de afaceri cu prezență semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost și până la semnarea tranzacției de preluare a pachetului de acțiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor.

În noua sa calitate, aceea de acționar, domnul Goncea va ramâne aceeași prezență discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administrație de domnul Andrei Nicolescu – vicepreședinte al CA.

Actuala structură a acționariatului demonstrează maturitatea organizațională, administrativă și financiară a clubului, prin implementarea celor două principii avute în vedere încă de la lansarea proiectului, în 2017:

– putere de decizie egal distribuită acționarilor clubului, astfel încât societatea să fie protejată de eventuale decizii discreționare ale unui actionar majoritar;

– plan investițional pe termen lung, ambii acționari asumându-și obligații financiare egale în asigurarea bugetului clubului pentru următorii ani.

Modificarea acționariatului subliniază determinarea și consecvența clubului în asigurarea unei performanțe financiare – condiție absolut necesară pentru atingerea obiectivelor de performanță sportivă”, au scris giuleștenii pe Facebook.

MODIFICARE ÎN STRUCTURA ACȚIONARIATULUI


E oficial! FC Rapid are un nou acționar. După o lungă perioadă de tratative, Liviu Goncea a acceptat propunerea primarului Dan Tudorache de a veni alături de giuleșteni și a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid.

Cealaltă jumătate va fi deținută de actualul acționar, Victor Angelescu.

Liviu Goncea, cunoscut sub numele de „Milionarul Kia”, este începând din anul 2016 consilier local al primăriei sectorului 1. Acesta este și un prolific om de afaceri, controlând mai multe firme de succes.

Gheorghiță-Liviu-Goncea-consilier-sectorul-1

Potrivit declarației de avere, Liviu Goncea deține pachetele majoritare ale firmelor Mit Motors International SRL (51%), Kia Romauto SRL (51%), Hera Cleaning SRL (54%) și Baltic Marine Grup SRL (51%), dar deține și 1% din acțiunile Isuzu Romauto SRL.

Rapid ocupă locul patru în play-off-ul ligii secunde, cu 21 de puncte, la patru puncte în spatele ocupantei primei poziții, UTA Arad, care are un meci mai puțin disputat. Locul secund este ocupat de Turris Turnu Măgurele, cu 24 de puncte.

Citește și • EXCLUSIV | Mesaj categoric al primarului Tudorache! ”Îi transmit lui Dâncu să se oprească, indiferent de prietenia lui cu Dragnea”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare