Fostul fotbalist Ovidiu Burcă, actualmente unul dintre acționarii clubului Rapid București, a anunțat că alb-vișiniii vor avea un buget de un milion de euro în Liga a 3-a. Obiectivul echipei este promovarea în divizia secundă.

Omul de afaceri Victor Angelescu a preluat 40% dintre acţiunile noii societăţi şi are un plan pe 10 ani, pe care îl va prezenta în cursul zilei de vineri.

Bugetul Rapidului este undeva la un milion de euro, dar în aceşti bani intră şi suma pentru care s-a achiziţionat marca (n.a. – 406.800 de euro). Salariile jucătorilor sunt confidenţiale, dar pot spune că dacă, pe vremuri, la Rapid, fotbaliştii au avut de suferit din acest punct de vedere, acum lucrurile nu mai stau aşa. Sperăm să nu mai există cazuri în care cei care luptă pentru echipă să fie mângâiaţi pe cap şi să li se ceară înţelegere.

Victor (n.a. – Angelescu) a preluat 40 la sută din acţiuni, dar nu a plătit pentru ele, ci a prezentat un plan de investiţii pentru următorii 10 ani. La fel vor fi cedate şi celelalte acţiuni pe care noi le avem. Nu le vom vinde, ci vor fi preluate de oamenii de afaceri care se angajează să investească o sumă de bani„, a spus Burcă la DigiSport.

Ovidiu Burcă a precizat că Primăria Sectorului 1 nu a alocat fonduri pentru Rapid, deși primarul Dan Tudorache a spus în repetate rânduri că susține noul proiect din Giulești.

Până acum, în tot proiectul Rapid, Primăria Sectorului 1 nu a cheltuit niciun euro din bani publici. A fost vorba doar despre susţinerea morală a domnului Tudorache. Dorinţa noastră este să colaborăm cu Primăria la nivel de infrastructură şi la Centrul de Copii şi Juniori„, a declarat Burcă.

Rapid București va debuta în noul sezon al Ligii a 3-a sâmbătă, de la ora 20:00, împotriva echipei Progresul Spartac. Giuleștenii au pus în vânzare abonamente pentru campionat.