Rapid și Petrolul propun schimbarea formatului pentru promovarea în Liga 1! “FC Argeș și UTA sunt de acord”

Rapid și Petrolul Ploiești, ultimele două clasate în play-off-ul Ligii a 2-a, au transmis o propunere către Federația Română de Fotbal privind schimbarea sistemului de promovare în Liga 1. Varianta este agreată și de către celelalte echipe din eșalonul secund.

În eventualitatea în care în Liga 1 vor fi 16 echipe din sezonul viitor, Rapid și Petrolul cer ca ultimele trei clasate din play-out-ul Ligii 1 să joace un baraj cu locurile 3, 4 și 5 din play-off-ul Ligii a 2-a.

Petrolul nu mai are nicio șansă de a obține promovarea sau locul de baraj în acest moment, în timp ce Rapid depinde și de alte rezultate în afara celui din meciul cu Turris Turnu Măgurele, din ultima rundă a play-off-ului.

clasament liga 2 5

Acționarul clubului Rapid, Victor Angelescu, a explicat motivele din spatele acestei propuneri.

Am făcut acest demers pentru că am citit în presă și am auzit multe zvonuri cum că în Liga 1 ar putea rămâne 16 echipe, dar ca ultimul loc din Liga 1 să joace baraj cu locul 3 din Liga a 2-a. Ceea ce nouă nu ni se pare corect, ar însemna favorizarea echipelor din Liga 1. Campionatul s-ar termina și două echipe n-ar retrograda.

Dacă se va lua această decizie de a se merge la 16 echipe, noi propunem ca locurile 4 și 5 din Liga a 2-a să meargă și ele la baraj cu locurile 12 și 13 din Liga 1. Așa ni se pare echidistant.

Cele care ar fi trebuit să retrogradeze din Liga 1 ar mai avea o șansă, să joace un meci de baraj, iar echipele din Liga a 2-a ar fi și ele mulțumite într-un fel. Demersul l-am făcut împreună cu Petrolul! Dar am vorbit și cu Argeș, și cu UTA! Cele mai multe echipe din Liga a 2-a sunt de acord.

Dacă rămân 14 echipe în Liga 1 și noi terminăm pe 4 în play-off, nu avem ce obiecta! Ne conformăm, vom juca în Liga a 2-a și în sezonul următor. Nu ar fi niciun dezastru, altele sunt dezastrele. Desigur că ne dorim să promovăm în acest sezon, dar dacă nu vom reuși nu e nicio tragedie. Vom face un buget astfel încât să atacăm promovarea și în sezonul următor“, a spus Angelescu la DigiSport.

victor-angelescu-rapid

Programul ultimei etape din play-off-ul Ligii a 2-a

Duminică, 2 august, de la ora 18:30

  • CS Mioveni – FC Petrolul
  • Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele
  • FC Argeș – UTA Arad