Presa turcă a scris că Mircea Lucescu este ‘pe făraș’ în Turcia. Cu toate acestea, cel dat drept viitorul selecționer al Turciei, Şenol Guneş, a declarat că nu a primit nicio ofertă și vrea să-și termine contractul cu Beșiktaș Istanbul.

Șenol Guneș (66 de ani) o antrenează pe Beșiktaș din 2015 și a mai pregătit naționala Turciei între 2000 și 2004.

Mircea Lucescu (73 de ani) este contestat în Turcia după ce a retrogradat cu echipa națională în cel de-al treilea eşalon al Ligii Națiunilor, în 2018. Turcia a strâns doar trei puncte într-o grupă cu Suedia și Rusia – grupa 2 din League B – pierzând toate meciurile jucate pe teren propriu.

Nu vreau să plec de la Beșiktaș. Conducerea nu m-a demis, am contract aici. Nu am primit nicio ofertă și oricum nu vreau să conduc două echipe în același timp. Am mai spus-o și îmi mențin abordarea. Aş vrea să ajung la naţională la sfârşitul sezonului, când îmi va expira contractul, nu înainte. Nu mă aştept să fiu demis. Voi face totul ca să rămân. Muncesc pentru ca această echipă să obţină succese. Sunt fericit aici„, a spus Șenol Guneș, citat de agenția Sputnik.

Preşedintele clubului Beşiktaş, Fikret Orman, a afirmat că nu intenţionează să renunţe la Guneş. După victoria cu Bursaspor, Beșiktaș ocupă locul trei în clasament.

În preliminariile pentru EURO 2020, Turcia este în grupa H, alături de Franţa (campioana mondială en titre), Islanda, Albania, Republica Moldova şi Andorra. Primele două clasate se vor califica la turneul final.