Criticat inclusiv de către Pep Guardiola, Raheem Sterling și-a cerut scuze pentru că a provocat un penalty inventat în meciul câştigat de Manchester City cu Şahtior Doneţk, scor 6-0, în grupele Ligii Campionilor.

În minutul 24, Sterling a căzut în careu după ce gheata lui stângă s-a blocat în gazon, fără niciun contact cu fundaşul care se afla în spate, Nikola Matvienko.

Spre stupoarea jucătorilor și a spectatorilor aflați în apropiere, arbitrul maghiar Viktor Kassai a acordat penalty pentru Manchester City. Brazilianul Gabriel Jesus a transformat lovitura de la 11 metri, majorând scorul la 2-0 pentru campioana Angliei.

Am încercat să ating balonul şi nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am simţit niciun contact. Scuzele mele arbitrului„, a spus Sterling după meci, citat de BT Sport.

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a precizat că jucătorul său ar fi trebuit să-l avertizeze pe arbitru că nu a existat niciun fault.

Am realizat că nu a fost penalty. Raheem ar fi putut să-i spună arbitrului că nu a fost faultat. Nu ne place să înscriem din asemenea situaţii. Știm că arbitrul ar fi putut fi ajutat de VAR, nici ei nu vor să facă greșeli. Dar VAR nu există la UEFA, aceasta este problema. Arbitrul trebuie ajutat de tehnologie, am spus-o de mult. Jocul de astăzi este foarte rapid. Nu este în regulă să se înscrie un gol în modul acesta, dar s-a întâmplat şi împotriva noastră în sezonul trecut cu Liverpool„, a spus Guardiola.

Potrivit unei surse citate de BBC, UEFA ar putea să introducă sistemul de arbitraj video (VAR) încă din acest sezon al Ligii Campionilor, din faza sferturilor de finală. O decizie în acest sens ar putea fi anunțată în luna decembrie.

Deși implementarea sistemului a fost stabilită pentru sezonul viitor, numeroasele greșeli de arbitraj din ultima vreme au creat tensiuni la nivelul cluburilor europene.