Rafael Nadal s-a retras înaintea semifinalei cu Roger Federer. “Am un dezavantaj față de ceilalți jucători”

Probleme pentru Rafael Nadal! Numărul doi mondial s-a retras înaintea semifinalei cu Roger Federer de la Indian Wells. La fel ca şi în 2018, când s-a retras de la US Open, problemele la genunchiul drept l-au forţat pe Nadal să abandoneze.

Cel de-al 39-lea episod al clasicului dintre Nadal şi Federer trebuie să mai aştepte. După ce şi-a testat genunchiul timp de un sfert de oră, spaniolul a decis să renunţe la semifinala de la Indian Wells.

nadal

M-am încălzit și am simțit că genunchiul nu îmi permitea să joc la un nivel potrivit pentru semifinale. Este greu pentru mine să accept aceste lucruri care mi se întâmplă în acest moment al carierei. Uneori sunt foarte trist, pentru că am un dezavantaj față de ceilalți jucători. Trebuie să rămân optimist și recunoscător pentru ce mi-a oferit tenisul. Mă simt norocos pentru toate lucrurile pe care le-am realizat în viață și în tenis“, a declarat Nadal, citat de site-ul oficial al competiției.

Durerile la genunchiul drept au devenit din nou insuportabile pentru Nadal. Din acelaşi motiv, spaniolul s-a retras anul trecut de la US Open şi nu a mai jucat niciun meci în 2018.

Rămâne de văzut dacă problemele îl vor ţine departe pe Rafa Nadal şi de sezonul pe zgură. Turneul de la Monte Carlo începe pe 13 aprilie, iar spaniolul îşi anunţase participarea.