Florin Răducioiu consideră că România nu merită să aibă o echipă care să joace direct în grupele Ligii Campionilor, având în vedere situația actuală a fotbalului românesc. Răducioiu își contrazice astfel doi foști colegi din ‘Generația de Aur’, Gică Hagi și Dan Petrescu.

Campioana României, CFR Cluj, s-a plâns că trebuie să joace opt meciuri (trei tururi preliminare și play-off) pentru a obține calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Multă lume a vorbit aici în România de ce nu ne calificăm direct (în Liga Campionilor)… nu e chiar aşa. Ştiţi foarte bine că nimeni nu-ţi face cadou nimic. Suntem un pic cam săraci pentru a ne aşeza la masa bogaţilor. Clujul are în continuare şanse pentru a se așeza la masa bogaţilor„, a spus Răducioiu pentru Telekom Sport.

Fostul atacant este de părere că CFR Cluj mai are șanse de calificare cu Slavia Praga, având în vedere că rezultatul din meciul tur a fost nemeritat.

Slavia este o echipă foarte bună, dar, din păcate, rezultatul este un pic mincinos pentru că am avut şi o bară, Omrani a ratat 11 metri. Una peste alta, calificarea se joacă. Au fost capabili de o performanţă încredibilă acum câteva săptămâni în Scoţia. De ce nu, se poate întâmpla şi de data aceasta. CFR pleacă acum cu şansa a doua, dar să aibă încredere în ei. Dan Petrescu are foarte mare experienţă, a făcut deja performanţa asta în urmă cu foarte mulţi ani cu echipa din Urziceni.

Scorul este destul de mic. Poţi să mergi şi în prelungiri, la penalty-uri. E clar că trebuie să înscrii gol, să fii ofensiv, dar în acelaşi timp şi atent. Nu trebuie să îi luăm capul lui Omrani. E adevărat că penalty-ul l-a executat previzibil. S-a văzut, dar rămâne un jucător de bază, nu putem acum să-l acuzăm pentru asta. Se întâmplă. Şi mie mi s-a întâmplat şi marilor jucători li s-a întâmplat, au fost jucători care au ratat în finale de Cupe Mondiale„, a declarat Florin Răducioiu.