Radu Drăguşin, premiat la Juventus! Titlul primit de jucătorul român

Sursa Foto: Profimedia Images Radu Drăgușin

Radu Drăguşin are toate motivele să fie mândru de performanţele sale la Juventus. Românul a fost votat drept cel mai bun tânăr jucător al campioanei Italiei în 2020.

Premiul “Giovani Bianconeri” este acordat în fiecare an celui mai bun jucător tânăr din curtea lui Juventus.

La ediția din acest an au votat 52 de experți (jurnaliști italieni, agenți FIFA, antrenori sau chiar fotbaliști activi). Drăgușin a obținut 311 puncte, devansându-i pe Nicolo Fagioli (264p), mijlocaș ofensiv de 20 de ani, promovat și el la seniorii lui Juve, și pe Elia Petrelli (206p), atacant de 19 ani, vândut la Genoa în ianuarie, pentru 8 milioane de euro.

“Născut în Bucureștia (România), pe 3 februarie 2002, Radu Drăgușin a ajuns la Juventus la vârsta de 17 ani, în 2018, după ce și-a arătat calitățile în țara sa, la clubul Regal.

După ce și-a făcut un nume la echipa Primavera, Drăgușin a fost promovat imediat la echipa U23, cum care a început sezonul. Totuși, a fost rapid inclus de Pirlo în lotul primei echipe, debutând în meciul Juventus – Dinamo Kiev, din grupele Champions League.

Apoi a apărut în Serie A, pe 13 decembrie, la meciul Genoa – Juve 1-3, dar și în două meciuri din Cupa Italiei, cu Genoa și Spal”, a fost prezentarea făcută de italieni lui Radu Drăgușin.

Radu Drăguşin ezită să îşi prelungească actualul contract cu Juventus. Nemţii de la RB Leipzig, dar şi mai multe cluburi din Anglia sunt pe urmele internaţionalului român în vârstă de 19 ani.