Mirel Rădoi surprinde înaintea ”dublei” cu Finlanda și Irlanda de Nord!

România va juca cu finlandezii mâine, 14 noiembrie, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari.

În cele 3 partida disputate până acum, naționala U21 nu a marcat în prima repriză, iar Rădoi speră ca acest lucru să se schimbe. Selecționerul a anunțat noile schimbări pe care le-a făcut la antrenamente și a explicat care este punctul forte al adversarilor.

”Important din punctul meu e vedere este începutul de joc şi de o parte şi de alta. Dacă vom începe bine jocul ne putem uşura soarta partidei. Dacă din păcate vom începe slab vom avea probleme pentru că şi Finlanda este o echipă care începe destul de agresiv şi destul de bine. 

Încercăm să modificăm chiar şi structura antrenamentelor, orele de desfăşurare, poate şi din punct de vedere fizic nu am reuşit să îi montăm chiar de la început şi atunci vedem oarecum diferenţa de ore dintre antrenamente. Să sperăm că în sfârşit vom avea o partidă în care vom reuşi să marcăm până la pauză. 

M-am uitat la ei şi nu neapărat la finlandezi şi la suedezi şi la danezi, cam de vreo 3-4 ani de zile au încercat să îşi aducă ori antrenori la echipele naţionale, ori chiar director tehnic sau alţi antrenori străini şi mai ales din campionatele unde echipele încearcă să joace un fotbal foarte elaborat. Cu o construcţie de la portar şi e clar că în momentul de faţă încearcă să se alinieze şi ei cu ceea ce se întâmplă în Europa.

Ştiu că au forţă şi încearcă oarecum să exploateze şi acest joc combinativ. Şi în momentul în care o şi fac, pentru că au forţă, în momentul în care prestează şi un joc foarte spectaculos îţi crează mari dificultăţi” a declarat Mirel Rădoi.

România U21 se află pe locul 3 în Grupa a 8-a, cu 6 puncte. ”Tricolorii” mici au câștigat cu Irlanda de Nord, scor 3-0, și Ucraina, tot 3-0, însă au pierdut cu Danemarca, scor 1-2.

Jucătorii convocați de Mirel Rădoi:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Ștefan Târnovanu (Poli Iași);

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova)

Mijlocași: Cătălin Itu (CFR Cluj), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Adrian Șut, George Merloi (ambii Academica Clinceni);

Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Robert Moldoveanu (FC Dinamo)

Citește și Rădoi are bătăi de cap și e sincer: „Nu mă așteptam”