RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Rădoi lămurește declinul fotbalului românesc: „Am crezut că merge în continuare cu cartofi prăjiți și ceafă de porc!”

Fotbalul românesc pare că se află de la o zi la alta într-o continuă scădere, iar acest lucru face ca rezultatele României pe plan fotbalistic, să fie doar o amintire! 

Selecționerul primei reprezentative a României, Mirel Rădoi, a vorbit despre situația actuală a fotbalului românesc și este de părere că odată cu trecerea timpului, sportul românesc nu au evoluat deloc, iar progresul aproape că nici nu a existat.

„Acum 10-15 ani băteam echipe de la micul dejun. Cu Feroe, Malta sau Liechtenstein băteam cu 5-0 sau 7-0. Ne gândim că băteam cu 7-0, iar acum, după 20 de ani, batem cu 3-0. De ce? Pentru că ei și-au dat seama ce trebuie să îmbunătățească. Noi, în 20 de ani, am crezut că merge în continuare cu cartofi prăjiți și ceafă de porc! Nu am făcut nimic. Progresul nostru e foarte mic!”, a declarat Mirel Rădoi pentru Pro Sport.

Rădoi a adus în discuție și perioada petrecută la Steaua și a vorbit despre profesionalismul de care au dat dovadă anumiți antrenori în România.

„Da, și eu am crescut așa, dar când am plecat am încercat să văd ce se mănâncă. Am văzut cu ce au venit antrenorii la Steaua, Zenga, Olăroiu sau Protasov. Ne-au scos tot felul de mâncăruri și deserturi. De-asta am făcut performanță la Steaua. Au venit tot felul de antrenori care au văzut ce înseamnă să fii profesionist și cum trebuie să te adaptezi la fotbalul de afară.”, a mai spus fostul căpitan al Stelei.

Conform unui clasament întocmit de FIFA în raport cu ultimele meciuri ale echipelor naționale, România a ajuns până pe locul 44 în lume, țara noastră fiind catalogată drept națiunea cu cea mai mare scădere la numărul de locuri.

Citește și Marius Croitoru are un mesaj clar pentru echipa sa: “Este momentul să punem capăt acestei nebunii!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare