RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Rădoi anunță: ”Vrem să avem posesie, vrem să facem pressing!”

Mirel Rădoi vrea să ducă România la Campionatul Mondial cu un plan bine pus la punct.

Selecționerul vrea să schimbe fața primei reprezentative cu un joc bazat pe posesie. Recent, Rădoi a dezvăluit care sunt planurile sale pentru campania de anul următor.

”La ultima partidă, în Irlanda de Nord, în minutul 85-86, am aflat că în partea cealaltă, în Austria, Norvegia conducea cu 1-0. Noi şi dacă câştigam, tot nu terminam pe poziţia a doua. Dar în timpul ăla, mai erau 4 minute de joc plus prelungiri. În momentul ăla dacă primeam gol, riscam să nu mai fim în urna a doua.

Şi atunci am chemat câţiva jucători la margine şi le-am spus foarte clar, în momentul ăsta pe mine mă interesează ca cei trei fundaşi să rămână acolo, plus un mijlocaş în faţa apărării. Restul pot să participe la faza de atac, dar cei patru să rămână în permanenţă acolo, să nu primim gol, pentru că noi în momentul de faţă suntem în urna a doua valorică.

Adică dacă ştim că suntem foarte aproape de obiectiv, să nu credeţi că o să trimitem şi portarul în atac. Ok, încercăm să facem lucrurile în aşa fel încât noi credem în ele, să jucăm ofensiv şi să putem să facem presing de câte ori avem ocazia, dar asta nu înseamnă că mergem cu toţii nebuni în atac, doar ca să menţinem principiile astea.

Vrem să avem posesie, vrem să facem presing, vedem zonele unde putem să facem presing şi unde sunt ei mai slabi, dar asta nu înseamnă că vom sacrifica orice obiectiv doar de dragul de a juca ofensiv. Dar asta nu înseamnă că, de exemplu, la meciul cu Islanda noi nu am vrut să atacăm.”, a declarat Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

Citește și EXCLUSIV | Aspectul pozitiv evidențiat după campania tricolorilor în Nations League: “Îmi place acest lucru”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare