Pregătirea fizică pare să fie o problemă generalizată în fotbalul românesc actual! Selecționerul echipei naționale de tineret, Mirel Rădoi, a dezvăluit că jucătorii nu erau capabili din punct de vedere fizic să joace finala Campionatului European din Italia și San Marino.

‘Tricolorii’ U21 au impresionat la Euro 2019, fiind eliminați în mod dramatic în semifinale, scor 2-4 cu Germania. Nemții au dat lovitura în ultimele minute de joc.

Dacă am mai fi avut la dispoziţie 4 zile de pregătire fizică… Pentru că aici noi am întâmpinat o problemă. Am avut doar 11 zile la dispoziţie să reglăm lucrurile, am încercat să o rezolvăm cât mai repede, dar nu s-a putut.

Şi asta s-a văzut la meciul cu Germania. Noi am fi putut să mai forţăm lucrurile şi să încărcăm mai mult fizic jucătorii, dar asta ar fi însemnat un risc de accidentare mai mare. Mai ales după turneul final. Iar eu nu o să fac asta niciodată.

Am pregătit doar 4 meciuri la Euro. Nu am pregătit 5. De ce? Pentru că nu eram pregătiți pentru finală. Indiferent ce adversar am fi avut dacă ne calificam, nu eram pregătiți să câștigăm finala. Era doar un vis! Mă bucur că am reușit să ajungem la Olimpiadă„, a spus Mirel Rădoi la DigiSport.