Selecționerul echipei naționale, Mirel Rădoi, a configurat nucleul de jucători pentru barajul cu Islanda din Liga Națiunilor, decisiv pentru calificarea la EURO 2020. Rădoi se bazează pe Ianis Hagi și Răzvan Marin, chiar dacă mijlocașii nu prea au jucat în ultimele luni.

România urmează să întâlnească Islanda joi, 26 martie, la Reykjavik.

Dacă ‘tricolorii’ vor învinge Islanda, vor juca finala cu Bulgaria sau Ungaria, pe 31 martie, tot în deplasare, pentru un loc la EURO 2020.

Pot da câteva nume. Tătărușanu și Ionuț Radu nu vor lipsi. Apoi Chiricheș, care e unul dintre cei mai importanți fotbaliști. Mai departe e Stanciu, nu poate lipsi. Arată o formă foarte bună de fiecare dată când vine, chiar dacă are niște momente de rătăcire la declarațiile publice. Vom lămuri și asta. Răzvan Marin, Cicâldău și Nistor arată că trebuie să facă parte din echipă. Ianis Hagi a jucat destul de bine la Rangers și îl va ajuta campionatul Scoției pentru meciul cu Islanda. Chiar m-am uitat aseară la el.

Apoi, pot apărea mai multe nume, Budescu, Alibec, Tamaș, Săpunaru. Cred că Vlad Chiricheș poate fi liderul actualei generații. A revenit după o accidentare. S-ar putea să apară titular la Sassuolo în următoarele meciuri. Dacă va fi apt fizic, va fi prezent oricum la națională!

Vin din urmă Nedelcearu, Rus, Cicâldău, Răzvan Marin, Florinel Coman, Ianis Hagi și Dennis Man. În viitorul apropiat, cu vârsta lui Tătărușanu, poate intra în poartă Radu. Pușcaș are o concurență destul de aprigă. Acolo sunt Keșeru, Alibec, Țucudean„, a spus Mirel Rădoi pentru Mediafax.

mirel-radoi

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Ianis Hagi își caută locul în fotbalul european! Dan Petrescu: „Nu-l văd să dea randament acolo”