Valeriu Răchită şi-a motivat jucătorii pentru întâlnirea cu Petrolul, chiar dacă un pas greşit al ploieştenilor ar fi spulberat toate speranţele pentru un loc la baraj! 

Fostul manager al ‘lupilor galbeni’ a părut într-un fel uşurat după victoria găzarilor. Oaspeţii au rezistat timp de 68 de minute pe „Ilie Oană” şi au avut o ocazie mare de egalare în final.

„Sunt mâhnit, supărat, dar parcă înfrângerea e mai dulce în faţa echipei de suflet, pe stadionul la care am contribuit şi eu şi le ţin pumnii petroliştilor pentru un loc la baraj şi, de ce nu, promovarea în Liga 1. Fotbalul se joacă pe teren şi asta le-am spus şi jucătorilor înainte de meci” – a declarat Răchită, mândru de evoluţia jucătorilor săi la Ploieşti.

Antrenorul care a obţinut ultima promovare cu Petrolul, în 2011, a analizat parcursul ‘găzarilor’ în actuala stagiune.

„Îmi pare rău că am avut dreptate atunci când am tras un semnal de alarmă că nu există un management profesionist, că nu au fost aduşi jucătorii necesari pentru promovarea în Liga 1. Acum se încearcă pe acest final de campionat măcar un loc la baraj. Clujul se poate încurca, cei de la Snagov sunt jucători cu caracter. Sper ca cei trei domni îmbrăcaţi în alt echipament să nu se implice aşa cum au făcut-o la meciul dintre U Cluj şi ACS Poli Timişoara” – au fost cuvintele lui Valeriu Răchită.

U Cluj – Sportul Snagov se va juca marţi, de la 20:30. Un pas greşit al Şepcilor Roşii ar păstra Petrolul pe loc de baraj cu două etape înainte de finalul sezonului.