Punctul slab al Simonei Halep a fost descoperit: “Acolo i-ar trebui o pregătire mult mai serioasă!”

Sursa foto: Profimedia Images

Actualul loc 3 în ierarhia WTA, Simona Halep (29 de ani), a pierdut meciul din sferturile turneului de la Australian Open, după ce a fost învinsă de Serena Williams (locul 11 WTA), cu scorul de 3-6, 3-6!

Sportiva din România se pare că nu va participa la turneul de la Doha, care va da startul începând cu 1 martie. Principalul motiv al acestei decizii se pare că este reprezentat de perioada de recuperare după turneul de la Melbourne, Halep dorind să se refacă complet după mai multe jocuri intense. Fostul lider mondial ar urma însă să se alăture întrecerii WTA 1000 de la Dubai, pe care a câștigat-o anul trecut după un parcurs excelent.

Fostul mare tenismen român, Victor Hănescu, a analizat prestațiile Simonei Halep din ultima perioadă și este de părere că fostul lider mondial ar trebui să muncească mai mult pe partea de pregătire fizică. Hănescu consideră că talentul sportivei în vârstă de 29 de ani compensează foarte mult cu alte lipsuri, dar și-ar dori să o vadă pe constănțeancă că progresează și la anumite capitole la care suferă în acest moment.

Victor Hanescu

O jucătoare fantastică, un talent foarte mare! Talentată, incredibil de talentată! (…) Eu cred că ar putea să muncească mai mult. Părerea mea. Din ce am văzut la ultimele meciuri, cred că pe partea fizică i-ar trebui o pregătire mult mai serioasă. Sunt convins că lucrează, dar cred că ar putea să facă lucrurile mult mai bine.