Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că lucrările pentru modernizarea a trei stadioane din București vor fi încheiate la timp pentru EURO 2020.

Compania Națională de Investiții și premierul Viorica Dăncilă au garantat, de asemenea, construirea a trei stadioane în vederea Euro 2020 – Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf. Proiectul de dezvoltare mai include și noul stadion Steaua din Complexul Ghencea.

Cu trei stadioane suntem în grafic. Dacă nu vor fi contestaţii, pentru că în România orice se contestă, atât cât am cunoscut Compania Naţională de Investiţii, atunci pot spune că da, cele trei vor fi gata la timp. În zilele următoare voi avea o întâlnire cu vicepremierul Stănescu. Vom discuta despre temele de implementare. Vrem să oferim câteva detalii în ceea ce priveşte construcţia stadioanelor, ce facilităţi trebuie să fie gata înainte de toate, pentru a nu fi luaţi pe nepregătite înainte de vizita UEFA„, a spus Burleanu în cadrul unui eveniment organizat de FRF.

Bucureștiul a fost selectat să găzduiască trei meciuri din faza grupelor și o partidă din optimile de finală ale Campionatului European din 2020, care vor avea loc pe Arena Națională. Potrivit angajamentelor asumate față de UEFA, autoritățile din Capitală trebuie să pună la dispoziţie patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele echipelor naţionale participante.