Problemele din Liga 1, din ce în ce mai reclamate: ”Nu este normal ca ierarhia unui campionat să fie decisă de astfel de lucruri!”

Problemele parcă nu mai dispar din Liga 1. În această morișcă a intrat și Cristian Bivolaru, oficialul Viitorului, care atinge un subiect cu ștate vechi în fotbalul românesc: infrastructura!

Directorul general de la Viitorul Constanța a adus în discuție subiectul infrastructurii din fotbalul românesc, dar și alte probleme cu care se confruntă primul eșalon fotbalistic din România, și anume, implementarea sistemului VAR și schimbarea regulii U21 din sezonul următor.

Oficialul dobrogenilor este de părere că trebuie să se discute mai categoric și să se pună punctul pe ”i” în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de joc și a terenurilor pentru cluburile de Liga 1.

cristian bivolaru

Scandalul continuă chiar şi după etapa asta. E clar, atunci când vezi arbitrii de top care iau decizii, să le spunem greşite, îţi pui problema că e mai mult decât necesară introducerea acestui sistem. Pe de altă parte, asta nu o spun ca reprezentant al Viitorului, cred că se exagerează mult cu această problemă. În sensul că ea este o prioritate, trebuie să fie o prioritate, dar sunt şi alte lucruri extrem de importante. Vezi soluţia de găsit pentru jucătorii tineri şi, zic eu, cel puţin la fel de important – trebuie să se pună piciorul în prag legat de tot ce înseamnă infrastructură. Nu mai putem continua să ne minţim în continuare. 

CITEȘTE ȘI –>> FOTO | LPF vine cu probe în scandalul iscat cu Burleanu! ,,FRF putea accesa bani de la FIFA pentru VAR”

Eu cred că Liga, împreună cu deţinătorul drepturilor TV şi televiziunile trebuie să aibă un punct de vedere foarte dur, dar corect. Eu cred că nu este normal ca ierarhia unui campionat să fie decisă de astfel de lucruri. Nu e normal să joci pe terenuri îngheţate, desfundate, care par verzi la TV şi bune pentru fotbal, cum era cel de la Botoşani. Dar vedeai că mingea ţopăie ca pe tarla. Apropo, la primul gol mingea i-a sărit peste mână portarului de la FC Botoşani.

Noi vorbim despre un efort pe care ar trebui să-l facă cluburile pentru a acoperi introducerea VAR. Dar eu cred că sunt costuri legate de această situaţie a terenurilor. Nu se poate face rabat la ceea ce înseamnă teren de joc. De acolo apar accidentări şi situaţii în care meritul sportiv dispare, pentru că fotbalul devine o luptă surdă, în care echipele mai tehnice, dornice de a practica fotbalul, sunt văduvite de posibilitatea asta”, a declarat Cristian Bivolaru, pentru Look Sport LIVE.

CITEȘTE ȘI –>> S-a aflat! Echipele care l-au ofertat pe Hagi în ultimele 7 luni: „Răspunsul a fost același din partea lui”