După ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, consecințele se vor simți și la nivel sportiv. Campionatul Angliei, Premier League, este cunoscut pentru multitudinea jucătorilor care au altă naționalitate. Se regăsesc fotbaliști din toate colțurile lumii în loturile celor 20 de echipe.

Potrivit The Times, numărul jucătorilor străini din lotul unei echipe se va micșora de la 17 la 12. Decizia Federației Engleze ar putea reprezenta o lovitură grea pentru cluburi precum Manchester City, Liverpool sau Arsenal.

Kevin De Bruyne, David Silva sau Eden Hazard sunt doar câteva exemple de jucători care au venit din alte state membre ale Uniunii Europene și au făcut senzație în prima ligă a fotbalului englez.

Accesul la jucători talentați din Europa a fost un element cheie în explozia campionatului nostru, cu spectatori și interes global venind datorită faptului că fotbaliști străini și-au făcut loc, fiind în competiție cu cei mai buni englezi”, este una din declarațiile făcute de reprezentanții marilor cluburi.

Florin Andone, atacantul lui Brighton, ar putea fi de asemenea afectat de ieșirea Marii Britanii din UE, la 29 martie 2019, și instaurarea unor noi reguli pentru jucătorii străini.