Probleme mari pentru Manchester City! Ce riscă echipa lui Guardiola

Manchester City a pierdut apelul împotriva UEFA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, după ce forul european a sesizat încălcarea regulamentului privind fair-play-ul financiar de către ‘cetățeni’. Campioana Angliei riscă o suspendare din Liga Campionilor.

Englezii au contestat la TAS concluziile Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB), potrivit BBC.

Campioana Angliei din ultimele două sezoane ar fi fentat regulamentele UEFA prin supraevaluarea unor contracte de sponsorizare, estimate la 2,7 miliarde de euro.

manchester city

Comisia independentă din cadrul UEFA ar putea cere excluderea echipei Manchester City din Liga Campionilor pentru un sezon (2020-2021).

Și Federația Engleză de Fotbal anchetează sursele de finanţare ale „cetăţenilor”. Manchester City a câştigat campionatul Angliei pentru a şasea oară în istorie şi a doua oară consecutiv.

Regulamentul fair-play-ului financiar urmărește să corecteze eventuale dezechilibre între sumele încasate de un club din sponsorizări, bilete și alte venituri și sumele cheltuite pentru transferuri de jucători.

În 2014, Manchester City a primit o amendă de la UEFA în valoare de 60 de milioane de euro, pentru încălcarea acestor reguli financiare. În plus, echipa engleză nu a avut voie să aibă în lot decât 21 de jucători, în loc de 25.