România se pregătește pentru Euro 2020, dar lucrurile nu merg așa cum ar trebui.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, e îngrijorat de felul în care se muncește la stadioanele Steaua și Rapid.

„Timpul trece extrem de repede şi ne mai desparte doar un an de acest eveniment. Au trecut aproape cinci ani de când UEFA ne-a încredinţat onoarea de a găzdui partide ale Campionatului European de fotbal din 2020. Zilele trecute am văzut imagini de pe şantierele din Ghencea şi Giuleşti şi recunosc că mi-aş fi dorit să fim într-un stadiu mult mai avansat. Din varii motive, unele justificate, altele mai puţin, ne confruntăm cu întârzieri şi aş dori să facem cu toţii eforturi suplimentare pentru ca lucrările să fie urgentate şi să se desfăşoare într-un ritm mai alert”, a declarat Bogdan Matei.

„Dat fiindcă suntem în judeţul Constanţa, sâmbătă vom vizita şi aeroportul Kogălniceanu, care poate fi o variantă viabilă pentru accesul oaspeţilor, dar sper că vom primi veşti bune şi despre situaţia aeroportului Băneasa, dar şi despre calea ferată spre aeroportul Otopeni”, a mai spus Matei.

Euro 2020 e programat între 12 iunie și 12 iulie 2020.