Echipa de Fed Cup a României va înfrunta Rusia în play-off-ul Fed Cup pentru turneul final din 2020, iar Florin Segărceanu speră să se bazeze și pe Simona Halep.

Antrenorul este încântat că duelul cu Rusia va avea loc la Cluj-Napoca.

„Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorți, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. În ceea ce privește Rusia, este clar că vorbim despre o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere și valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top și, iată, cu Kuznetsova în mare revenire de formă.

În ceea ce ne privește, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil șansele. Să nu uităm că și noi avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziții. Le avem, apoi, pe Patricia Țig și pe Gabi Ruse, două jucătoare tinere care vin puternic din urmă, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamnă că și România poate prezenta oricând o echipă foarte valoroasă. Dar, repet, pentru a ne crește șansele, este foarte important ca Simona să joace pentru România”, a spus Segărceanu.

Simona Halep (locul 4 mondial) și Irina Begu (92 WTA) sunt singurele jucătoare din România în Top 100 WTA în acest moment.

România și Rusia nu s-au mai întâlnit în Fed Cup din 1986, când URSS s-a impus la Praga cu 3-0.

În acest an, România a ajuns în premieră în semifinalele Fed Cup, dar a pierdut dramatic în Franța, scor 2-3.