RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Primele mărturii după accidentul de la Leicester. Pilot de elicopter: Șansele erau minime!

Martorii la accidentul teribil de elicopter care a curmat viața patronului echipei Leicester au povestit ce au văzut în momentul dezastrului. Piloții experientați susțin că șansele ca aparatul să fie adus la sol în condiții de siguranță sunt infime.  

Mai multe persoane au povestit că elicopterul a început să se învârtă, la câteva secunde de la ridicarea de la sol. Apoi s-a prăbușit după o traiectorie în spirală.

Când rotorul cozii se defectează, elicopterul începe să se învârtă în jurul rotoarelor principale, la o viteză foarte mare. Elicopterul nu se prăbușește imediat. Este posibilă aterizarea, dar la o înălțime atât de mică este foarte, foarte dificil, chiar și pentru cei mai experimentați piloți”, a declarat un pilot de elicopter pentru Leicester Mercury.

Rotorul din coadă este conceput tocmai pentru a anula mișcarea de rotație pe care rotorul principal o imprimă aparatului.

În tragicul accident și-au pierdut viața miliardarul Vichai Srivaddhanaprabha, pilotul, iubita acestuia și doi membri ai staff-ului clubului englez.

Foto: Daily Telegraph

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare