Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a intervenit în conflictul dintre directorul general al clubului Politehnica Iași, Horia Sabo, și președintele Adrian Ambrosie. Edilul a precizat că Sabo nu mai are niciun viitor la Iași, în urma declarațiilor făcute.

Horia Sabo a fost acuzat că nu a contribuit financiar în ultimele luni. În replică, finanțatorul a prezentat rezultatele mandatului său până la momentul actual, inclusiv datele financiare. Bugetul ieșenilor în acest sezon este de 4,5 milioane de euro.

Decizia trebuie luată săptămâna aceasta! Foarte clar şi foarte tranşant, într-o manieră publică şi fără niciun fel de ocolişuri. Sigur, nu toată lumea va fi mulţumită de decizii, unii vor spune că e albă, alţii că e neagră, dar până la urmă pe noi ne interesează culoarea clubului, care trebuie să rămână alb-albastru. La meciul cu FCSB, înainte de a merge la tribuna A m-am dus la tribuna B şi am luat punctele de vedere ale celor care îşi plătesc an de an abonamentul la meci. După ce am luat pulsul, m-am întors la tribuna A şi am spus <Asta e, oamenii văd lucrurile exact cum le văd şi eu, prin urmare mergem pe direcţia pe care ei ne-au propus-o>. Prin urmare, a venit momentul ca drumurile să se despartă, eu nu mai văd o formulă de convieţuire între tabăra susţinută de Adrian Ambrosie şi cea condusă de Horia Sabo„, a spus Mihai Chirica, pentru un post de radio din Iași.

Primarul Iașiului a fost deranjat de jignirile repetate aduse de către Horia Sabo ieşenilor şi clubului, menționând că o atmosferă bună este mai importantă decât un sprijin financiar.

Nu suntem nici neam de beţivi, nici de hoţi, nici de rupţi în coate, nici alte jigniri pe care am avut ocazia să le aud. Într-o relaţie compromisă din punctul de vedere al imaginii, banii nu-şi mai găsesc locul. Poate să vină şi cu două camioane de bani şi să le verse la uşa clubului. O familie care se respectă poate supravieţui cu cea mai mică sumă de pe planetă. Aşa este şi la club. Din punctul de vedere al modalităţii în care s-a pronunţat în spaţiul public despre club, ieşeni şi Iaşi, eu nu mi l-aş lua partener nici ca să trec trecerea de pietoni„, a mai declarat Mihai Chirica la Radio HIT.

După 16 etape din Liga 1, Politehnica Iași se află pe penultimul loc în clasament. Antrenorul Flavius Stoican și căpitanul Andrei Cristea au subliniat că echipa riscă să retrogradeze dacă nu va fi liniște la nivelul conducerii.