Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, se victimizează după ce a fost prins în timp ce urmărea meciul România – Norvegia de pe Arena Națională, deși nu ar fi trebuit să intre pe stadion, scrie realitateadevrancea.net.

Regulamentul UEFA interzicea altor persoane decât copiii sub 14 ani și însoțitorii – antrenori sau profesori – să intre pe Arena Națională, întrucât România avea terenul suspendat după incidente rasiste și xenofobe. 

Cristi Misăilă e revoltat că presa a dezvăluit tertipul prin care a reușit să intre pe stadion, alături de alți primari PSD. Edilul acuză toată presa centrală și locală că orchestrează o campanie de denigrare împotriva sa.

Ca urmare a minciunilor apărute în presa centrală și locală cum că aș fi încălcat regulamentul UEFA prin prezența mea la meciul România-Norvegia, țin să precizez următoarele:

Am organizat această acțiune prin care 800 de copii din Focșani au beneficiat de transport gratuit, din calitatea de Președinte al Consiliului de Administrație al CSM Focșani 2007. Am considerat că este responsabilitatea mea să mă asigur personal că toți copiii ajung în siguranță la meci și înapoi la părinții lor.

Accesul meu pe stadion s-a făcut conform Regulamentului disciplinar UEFA – ediția 2019. În capitolul care vizează meciurile desfăşurate fără spectatori, se menționează cât se poate de clar la Art. 73, lit. h) – “Cu excepţia cazului în care organul disciplinar competent decide altfel, nimănui nu i se permite să fie prezent la un meci care va fi jucat fără spectatori, cu excepţia copiilor pînă la vârsta de 14 ani (acompaniați în mod corespunzător) din cadrul școlilor și/sau academiilor de fotbal invitați să asiste la meci în mod gratuit.”

Regret că o inițiativă lăudabilă a Federației Române de Fotbal, la care am avut onoarea și plăcerea să mă alătur, este folosită în mod josnic într-o campanie de denigrare a cărei miză politică este persoana mea. Solicit public postului Realitatea TV și celorlalte organe de presă implicate să termine cu aceste atacuri comandate politic și să informeze cetățenii în mod corect.

Mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru invitație, părinților pentru încredere și însoțitorilor pentru grija față de cei mici.

Celor 800 de inimoși, vreau să le transmit următoarele cuvinte:

Dragii mei, vă mulțumesc pentru efortul vostru și pentru felul admirabil în care ați încurajat echipa națională și vă spun cu mâna pe inimă că m-ați făcut, încă o dată, să fiu mândru că sunt focșănean!”, se arată într-un comunicat primit de realitateadevrancea.net.