Prima reacție în scandalul dopajului din Liga 1 nu s-a lăsat așteptată! ”Îi iei dreptul la muncă!”

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la Academica Clinceni, a reacționat după ce Paul Pârvulescu (31 de ani) a fost suspendat provizoriu pentru dopaj.

Agenția Națională Anti-Doping l-a suspendat provizoriu pe Paul Pârvulescu începând cu 3 iunie. Cristi Balaj, președintele ANAD, a confirmat această decizie pentru realitateasportiva.net(Citește AICI mai multe detalii)

Ilie Poenaru a răbufnit după ce fotbalistul echipei sale a fost suspendat provizoriu. Tehnicianul nu înțelege de ce jucătorul nu este lăsat să se antreneze până când va fi chemat să dea explicații pentru ce a declarat în privința dopajului.

Ce să vorbesc? El mi-a zis că a făcut acea declarație în glumă și că va demonstra la Comisie. Mi-a zis că e mai mult un dopaj cu vitamine. El trebuie să își asume ce a declarat.

Dar problema e alta. De ce nu îl lași să se antreneze? El nu are voie să se antreneze acum. Până îl judeci, lasă-l să se pregătească! Practic, îi iei dreptul la muncă. El pierde pregătirea, iar dacă pe 10 iunie, parcă atunci va fi audiat, va fi declarat nevinovat, va trebui să o ia de la capăt cu pregătirea. Vor fi 3-4 etape în care eu nu-l am la dispoziție. Eu nu am un lot mare și orice jucător e foarte important. Mi-am făcut planul să am doi jucători pe post, iar acum sunt descoperit. Trebuie să improvizez. Noi nu suntem în play-off ca să zicem că putem s-o lăsăm mai moale. Suntem la retrogradare și avem meciuri importante.

Restul e problema lui. A fost declarația lui și trebuie să își asume. I-am spus că nici în glumă nu poate face asemenea declarații. A primit deja mustrări din partea mea. Dacă a greșit, trebuie să își asume. Dar nu i se poate interzice să se antreneze. Eu nu mă pot baza pe el dacă va fi declarat nevinovat. Iar clubul îi plătește salariul și el nu se antrenează. Ce, e în concediu de odihnă? E în concediu medical? Lasă-l să se antreneze, că nu e ca și cum a omorât pe cineva și dacă vine la antrenament există riscul să mai omoare pe cineva. E vorba de o treabă care s-a întâmplat cu foarte mulți ani în urmă.” a declarat Ilie Poenaru pentru gsp.ro.

paul parvulescu

Citește și EXCLUSIV | Un fost jucător al FCSB, suspendat pentru dopaj! Cristi Balaj a confirmat decizia