Simona Halep s-a calificat în turul doi la Openul Australiei și și-a luat revanșa în fața estonienei Kaia Kanepi pentru eliminarea de anul trecut de la Openul Statelor Unite. Liderul clasamentului mondial WTA a declarat că se simte foarte bine în Australia.

După două ore și 11 minute, românca a câștigat cu 6-7 (2), 6-4, 6-2. 

Americanca Sofia Kenin (locul 37 WTA) este următoarea adversară a Simonei Halep. Recent, jucătoarea în vârstă de 20 de ani a câștigat primul titlu al carierei, la Hobart (Australia).

Vă mulțumesc! (către spectatori) Ați fost nemaipomeniți și vă mulțumesc pentru sprijin. O atmosferă foarte frumoasă, e mereu o plăcere să mă întorc aici. Nu vreau să-mi aduc aminte de meciul de la US Open, dar pot spune acum că ştiam ce trebuie să fac, ştiam că trebuie să fiu puternică pe picioare și să cred că pot câștiga meciul.

Acum mă bucur foarte mult că pot juca în turul al doilea. Voi avea mai multă încredere, va fi foarte greu din nou, dar voi încerca să dau ce am mai bun.

Mă simt foarte bine în Australia, pot spune că sunt jumătate australiancă pentru că am avut un antrenor australian aproape patru ani (n.a. – Darren Cahill). Îi mulţumesc pentru acei ani minunaţi petrecuţi împreună. Oamenii sunt nemaipomeniți aici„, a declarat Halep, la finalul partidei, pentru Eurosport.