Alin Alexuc a devenit campion european în premieră la 30 de ani, iar românul exultă după ce s-a văzut pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

Sportivul a explicat ce sentimente l-au încercat după ce s-a văzut cu medalia la gât.

„Înseamnă 20 de ani plini de sacrificii! Este rodul muncii mele, o muncă continuă pe care puțini o cunosc sau o înteleg. Fiecare oră de antrenament a reprezentat un pas mic către acest titlu european, și recunosc că nu a existat zi să nu mă gandesc la obținerea primului loc. Știam că acest moment va veni până la urmă” a spus Alexuc la sfârșitul concursului.

Luptătorul originar din Botoșani a povestit cum a trăit momentele de dinaintea disputei decisive.

„În ziua finalei am numărat orele pâna la meci. Eram concentrat și nerebdator să intru la luptă. Mă bucur că mi-am păstrat energia și în finală. Cel mai dificil moment a fost în sferturi, cu azerul Sabah Saleh Shariati, care era la conducere după prima repriză. Atunci am simțit că trebuie să dau totul” a mai dezvăluit Alin care așteaptă acum turneele de calificare pentru JO.

CITEȘTE ȘI –>> Fanii Petrolului au aflat când se întorc pe stadion! Când joacă favoriții primul meci pe 2020

„Sper că va fi anul meu și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Da, am spus corect, chiar dacă nu sunt încă calificat. Eu sunt extrem de încrezător că voi reuși calificarea. Pentru că visul meu știu că pare un clișeu este podiumul olimpic” a încheiat proaspătul campion european.