RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Prima reacție a lui Marius Copil după victoria IMENSĂ de la Basel! ”Pot provoca daune”

Marius Copil a produs, miercuri, marea surpriză a turneului în sală de la Basel! Românul, clasat pe locul 93 ATP, l-a învins pe croatul Marin Cilici (6 ATP), scor 7-5, 7-6 (2), și s-a calificat în sferturile de finală.

Este prima victorie din carieră pentru Marius Copil (28 de ani) în faţa unui adversar din Top 10 ATP.

Sportivul din Arad reușise două victorii în faţa unor jucători din Top 20 ATP: în 2012 cu Marin Cilici (locul 13 în lume în acel moment), în primul tur la Beijing, şi în 2013 împotriva francezului Gilles Simon (atunci pe locul 19 ATP), în optimi la Brisbane.

Citește și România a urcat în clasamentul FIFA! Cine este liderul topului

La finalul partidei, întrebat dacă este plăcut surprins de evoluția sa foarte bună, Copil a declarat: ”Nu chiar, am jucat bine ultimele trei meciuri și mă simt încrezător. Știam că la final de an o să joc bine, pentru că îmi place să joc indoor, este suprafața mea preferată”.

Marius Copil a vorbit și despre cei 21 de ași pe care i-a servit contra lui Cilic: ”Cu serviciul meu, pot provoca daune! Chiar am servit bine azi și știam că trebuie să-mi iau șansele la retur. Nu e ușor să joci împotriva unuia care servește bine. L-am presat pe serviciul doi. Sunt fericit să fiu aici, în sferturile de finală. Sper s-o țin tot așa vineri (n.r. – cu americanul Taylor Fritz, 20 de ani, 57 ATP)”.

Pentru un loc în semifinale, Marius Copil va juca împotriva americanului Taylor Fritz (20 de ani, locul 57 ATP). 

Ce va fi vineri, cu Fritz? ”Va fi un alt meci, dar sper să joc la fel de bine. Nu-mi aduc aminte să fi jucat cu el. Poate am făcut-o cu mult timp în urmă, dar nu-mi amintesc, sincer să fiu. Îl știu bine. E un băiat bun, joacă bine, este în formă acum, amândoi jucăm bine. Cred că va fi un meci spectaculos, în care sper să-mi iau șansele.

La meciul cu Cilic, la cele două mingi de break din finalul setului, am încercat să rămân în prezent, nu să mă gândesc în trecut, pentru că nu se schimbă nimic. Și nici în viitor, de asemenea. Fac totul în prezent, tot ce pot. Am trămas în set și am mers în tie-break. Am reușit, sunt foarte fericit”, a spus Marius, pentru Tennis TV.

Copil vine din calificări la Basel și a trecut pe rând, în minimum de seturi, de Mischa Zverev, Dușan Lajovici și Ryan Harrison.

Românul şi-a asigurat un cec de 53.665 euro şi 110 puncte în clasamentul mondial.

În acest an, Marius Copil a atins cea mai bună clasare din carieră (locul 73 ATP) și a disputat prima finală ATP, pierdută în fața bosniacului Mirza Basici.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare