Prima reacție a Gabrielei Ruse, după ce a învins-o pe Jasmine Paolini: “Sunt fericită că am câştigat primul meu meci în Fed Cup”

Elena-Gabriela Ruse. Foto: Photo Rob Prange / Spain DPPI (Profimedia)

Jucătoarea de tenis Elena Gabriela Ruse (locul 168 WTA) a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-4, pe Jasmine Paolini (locul 104 WTA), în al treilea meci al întâlnirii din play-off-ul Billie Jean King Cup dintre România și Italia, iar după meci s-a arătat încântată de prima ei victorie în competiție. 

Eram foarte emoţionată la început, apoi am înţeles mai bine ce trebuie să fac. E 1-2, va intra Miki, sperăm la o victorie, suntem alături de ea. E a doua oară când vin la Cluj şi dacă nu câştigăm, nu mai vin a treia oară. A fost o presiune pentru că ştiam că dacă nu voi câştiga, România va pierde întâlnirea, dar în acelaşi timp nu aveam nimic de pierdut.

Cumva, am reuşit, nu ştiu cum, nu-mi vine să cred şi nu am jucat cel mai bun tenis al meu. E foarte greu să intri pe teren şi să joci pentru ţara ta. Mă simt obosită, am crampe, dar sunt fericită că am câştigat primul meu meci în Fed Cup.  Eu nu am mai jucat după cinci luni, este al treilea meci după accidentarea la deget şi s-a simţit că nu am avut meciuri. Nu am făcut ceva special, am încercat să mă relaxez, acel 1%. Acest punct adus României a fost vital. Îmi doresc ca Miki să fie bine fizic, să reuşească. La cum a jucat ieri, în momentul de faţă cred că se poate. Nu am apucat să vorbesc cu ea acum, o să merg la meci şi o ţip cât pot de tare”, a declarat Gabriela Ruse.

Gabriela Ruse billi 1

Meciurile de tenis se dispută în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Sâmbătă se vor mai disputa partidele Elisabeta Cocciaretto (111 WTA) – Mihaela Buzărnescu (137 WTA) şi dublul Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone. Italia conduce cu 2-1 la general.

Vineri, Irina Bara a pierdut în fața Elisabetei Cocciaretto, scor 6-1, 6-4, iar Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Martina Trevisan, scor 2-6, 6-2, 6-7 (5).

Echipa care câştigă barajul va juca în calificările pentru ediţia 2022 a Grupei Mondiale. Echipa care pierde va juca în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Citește și VIDEO | România – Italia, 1-2, în cadrul Billie Jean King Cup! Gabriela Ruse, victorioasă în partida cu Paolini