Prima reacție a Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii! “Reprezintă o motivație suplimentară”

Cristina Neagu a declarat că titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2018 reprezintă o motivație suplimentară pentru a juca în continuare la cel mai înalt nivel. Pentru prima dată în istorie, o sportivă câştigă de patru ori acest trofeu oferit de către Federația Internațională de Handbal (IHF). 

Neagu (30 de ani) a mai primit cea mai înaltă distincție din handbal în anii 2010, 2015 şi 2016.

Sunt foarte fericită. Le mulţumesc oamenilor că sunt alături de mine şi că m-au votat. Acest lucru contează foarte mult pentru mine, mai ales că sunt într-o perioada de recuperare după accidentare. Am toate motivele să trag şi mai tare şi să revin mai puternică. Sunt foarte fericită, vreau să le mulţumesc tuturor fanilor mei şi iubitorilor de handbal că mi-au oferit o motivaţie în plus“, a spus Cristina Neagu pentru site-ul oficial al clubului CSM București.

Cristina Neagu se recuperează după accidentarea la genunchi – ruptură de ligamente încrucișate – suferită la Campionatul European din Franța.

În 2018, interul stânga al naţionalei României şi al echipei CSM Bucureşti a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, pentru a doua oară în carieră, cu 110 goluri. De asemenea, românca a fost nominalizată în echipa ideală a competiţiei.

Cristina Neagu a cucerit medalia de bronz cu CSM Bucureşti în Liga Campionilor, precum și titlul de campioană a României şi Cupa României cu ‘tigroaicele’.

cristina neagu csm bucuresti

La EURO 2018, interul stânga al ‘tricolorelor’ a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European. Ulterior, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Europei în 2018.