Preşedintele FIFA, despre echipele care vor participa la Superliga Europei: ,,Dacă fac asta, trebuie să iasă de tot din UEFA”

Sursa foto: AFP PHOTO /UEFA/RICHARD JUILLIART/Profimedia Images

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a reacţionat şi el după ce s-a decis crearea unei Superligi a Europei la care vor participa cele mai puternice cluburi din lume.

Oficialul de la FIFA a vorbit despre înfiinţarea acestei noi competiţii şi transmite că atât UEFA, cât şi FIFA dezaprobă foarte serios crearea acestei superligi.

infantino

Infantino mai spune că echipele care vor lua parte la Superliga Europei, nu vor mai putea juca în Liga Campionilor, pentru că nu pot ieşi pe jumătate dintr-o competiţie.

,,FIFA se bazează pe adevăratele valori ale sportului. Nu putem decât să dezaprobăm puternic crearea Super Ligii. Sunt de 16 ani la UEFA, am lucrat pentru a apăra principiile și valorile care au permis succesul fotbalului european. Cluburile vor trebui să își asume responsabilitatea și să se gândească la toți suporterii care au contribuit la ceea ce este fotbalul astăzi. Rolul nostru este să protejăm fotbalul european, competițiile și echipele naționale, astfel încât fotbalul să supraviețuiască în întreaga lume.

1 burleanu infantino 1280x720 1

Daca vor să meargă în această direcție, trebuie să suporte consecințele. Trebuie ori să iasă de tot ori să rămână, nu pot să iasă pe jumăte.”, a declarat Gianni Infantino, la congresul UEFA, din Elveţia.

AC Milan. Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham sunt cele 12 echipe care s-au înscris în Superliga Europei.

chelsea profimedia 0598504357 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images

Citeşte şi NEWS ALERT | Super Liga Europei ar putea începe mai devreme decât s-ar fi așteptat cineva! Anunțul oficialilor