Performanța naționalei de tineret la Campionatul European din Italia și San Marino va fi premiată de către Guvern. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că sumele sunt prea mici.

Mai mult, Covaliu consideră că este necesară o reevaluare a premierilor pentru întreg sportul românesc.

Fiecare jucător de la naționala de tineret poate primi între 2.500 de lei şi 5.500 de lei, în baza unei hotărâri de Guvern.

Sumele sunt mici, trebuie reevaluate conform performanţelor pe care sportivii le au la toate disciplinele, inclusiv la aceste Jocuri Europene. Pentru că aşa cum am spus, această competiţie va creşte de la o ediţie la alta, atât numeric cât şi în valoare, iar performanţa va fi la nivel cu Jocurile Olimpice sau orice campionat mondial.

Eu cred că trebuie să regândim tot ceea ce înseamnă bugete pentru premieri pentru că aţi văzut cum se pune problema şi la ce nivel de performanţă funcţionează sportul în ziua de astăzi. Pentru o calificare la Jocurile Olimpice, e clar că sportivi trebuie răsplătiţi cu mai mulţi bani. La fel de clar este că suma pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice nu este deloc mică. Fotbalul s-a calificat la Jocurile Olimpice după 56 de ani. Este o problemă care trebuie deschisă, trebuie pusă foarte clar în discuţie şi eu cred că se va găsi cea mai bună soluţie pentru a tranşa această problemă„, a spus Mihai Covaliu pentru Agerpres.

Echipa națională de tineret a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, după ce a ajuns în semifinale la Euro 2019, fiind eliminată de Germania (2-4).