Presa internațională, la picioarele ”tricolorelor”! Remarcatele din partida cu Germania

Victorie mare, luni, pentru naționala de handbal feminin a României. ”Tricolorele” au obținut la Brest al doilea succes în grupa D a Campionatului European, scor 29-24 (14-11), cu naționala Germaniei.

La finalul partidei, jurnaliștii siteului oficial al competiției au avut numai cuvinte de laudă la adresa reprezentativei țării noastre. Remarcatele serii au fost centrul Eliza Buceschi, autoare a 11 goluri și portarul Denisa Dedu, care a apărat două aruncări de la 7 metri şi a avut un procentaj de 37%:

Superba evoluţie a lui Buceschi a inspirat-o pe România să îşi obţină locul în grupele principaleBuceschi a avut o nouă prestaţie de excepţie, cu cele 11 goluri ale sale contribuind decisiv la victoria României. Poate că au surprins-o pe Norvegia prin tinereţe şi viteză, dar de data asta germancele au fost anihilate de o defensivă perfectă a României. Cu două victorii după primele două partide, România va începe grupa principală, la Nancy, cu cel puţin două puncte. Până atunci, tricolorele se pregătesc de meciul final, cu Norvegia.

Citește și VIDEO | Luka Modric și-a îndeplinit un vis din copilărie! ”Nu pot să descriu ce simt!”

buceschi

Ingredientele au fost aceleaşi ca în partida cu Cehia: o linie defensivă foarte solidă, dublată de intervenţii decisive ale portarului. De această dată, Denisa Dedu a scos excelent, inclusiv lovituri de la 7 metri. Fără aceasta, victoria ar fi fost mult mai grea. Practic, Denisa a făcut cam tot ce poate face o jucătoare pe un teren de handbal: a marcat chiar un gol, pe lângă cele 12 intervenţii decisive“, se arată pe site-ul EHF.

În urma acestui rezultat, tricolorele au maximum de puncte, 4, după ce în meciul de debut au trecut de Cehia, cu 31-28 (17-11).