Presa din Anglia, reverență în fața lui Gică Hagi: ”O legendă în România și Turcia!”

Gică Hagi (55 ani) este considerat cel mai bun jucător român din toate timpurile, iar presa din Anglia a amintit de cariera incredibilă a ”Regelui”.

Fostul mare internațional a evoluat de-a lungul carierei sale pentru echipe precum Farul Constanța, Sportul Studențesc și Steaua București în campionatul intern, iar în afara țării pentru cluburi uriașe, precum Barcelona, Real Madrid sau Galatasaray.

În Turcia, Hagi a avut parte de cele mai multe reușite în plan fotbalistic: a câștigat 4 titluri, două Cupe, o Cupă UEFA și Supercupa Europei cu Galatasaray.

hagi galata

 

Jurnaliștii englezi de la Pundit Feed i-a dedicat ”Regelui” un material amplu în care au scris despre reușitele marelui fotbalist român.

“Hagi aparține grupului restrâns de jucători care au evoluat atât pentru Real Madrid cât și pentru Barcelona. Spre deosebire de Luis Figo, Hagi a reușit să aibă un nume intact la ambele.

Trecerea la Brescia a fost un șoc pentru mulți, părând ca Hagi face un pas înapoi. Cu toate acestea, s-a dovedit lovitura de care avea nevoie. Și-a recăpătat încrederea pierdută la Real Madrid, a revenit în lumina reflectoarelor și Barcelona l-a transferat.

O cariera de lungă durată pe care Hagi a încheiat-o ca o legendă atât în Romania cât și în Turcia. Totuși, ea nu a fost lipsită de controverse. El a fost criticat uneori pentru temperamentul vulcanic. Hagi este ținut minte ca un jucător extraordinar”, au scris englezii de la Pundit Feed despre ”Regele” fotbalului românesc.

gica-hagi-galatasaray

Citește și Nici Lazio, nici Sevilla! Ianis Hagi a ales echipa pentru care vrea să evolueze în următorul sezon